Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «μονταζιέρα» για τα Τέμπη

Οργή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «μονταζιέρα» για τα Τέμπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκτροχιασμός Τρένου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη,

Για «παραδοχή της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών» από πηγές της Ν.Δ. για τα Τέμπη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με φόντο το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ.

«Η Νέα Δημοκρατία μέσω “πηγών” προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών.

»Παραδέχτηκε πως τα ηχητικά παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη στις 2/3, αλλά απέκρυψε ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να “μοιράσει” στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα “πειραγμένο” και μονταρισμένο ηχητικό, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη» αναφέρει η Κουμουνδούρου παραπέμποντας σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέμα με τίτλο «Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα -Ηχητικό ντοκουμέντο: Ακούστε τις μοιραίες εντολές του σταθμάρχη που έφεραν την τραγωδία».

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ του κυριακάτικου “Βήματος” οπότε και απαιτείται πλέον να δώσει εξηγήσεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που έθεσε και νωρίτερα:

1») Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

»2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;».

Σφοδρή σύγκρουση με αιχμή τα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη» – Κυβέρνηση: Σενάρια συνωμοσίας

Νέο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης έχει πυροδοτήσει δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για «μοντάζ» στις συνομιλίες του σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, με την κυβέρνηση να διαψεύδει μιλώντας για «θεωρίες συνωμοσίας», τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει βολές για συγκάλυψη, ζητώντας απαντήσεις και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας.

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης έριξε δημοσίευμα του «Βήματος» της Κυριακής, με τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη», το οποίο υποστηρίζει πως «ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον “Βασίλη” για να λάβει το “πράσινο φως” της αναχώρησης δεν ήταν αυτός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «συρραφή δύο διαφορετικών συνομιλιών» με στόχο «την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους».

Πού έχει γίνει «μοντάζ» σύμφωνα με την εφημερίδα

«Βασίλη, φεύγω; – Φεύγεις, φεύγεις». Ήταν μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου.

Από τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα με κύριο ζητούμενο, ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά.

Σχετικά άρθρα