Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελικόπτερο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk. Πρόκειται για τα πρώτα 3, από τα συνολικά 7, νέα ελικόπτερα που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, τα οποία θα στελεχώσουν και θα αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk είναι τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που έχει το ΝΑΤΟ, ενώ η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 έχει εντυπωσιάσει με το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του.

Τα MH-60 είναι «καρποί» του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρούνται το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας.

Διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

«Παραλαμβάνουμε σήμερα, στην τελετή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα, τα νέα ελικόπτερα MH-60 ROMEO. Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!» έγραψε στο «Χ», πρώην Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σχετικά άρθρα