Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όχι Βενιζέλου για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Όχι Βενιζέλου για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, Φώτης Κουβέλης,

Δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος που να δικαιολογεί τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το σχετικό αίτημα των άλλων πολιτικών αρχηγών κ.κ. Τσίπρα, Κουβέλη και ο κ. Καμμένου.

Αναλυτικότερα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Έχουμε την επίσκεψη στη Λευκωσία -για μένα θα είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Λευκωσία μέσα σε μία εβδομάδα- κι έχουμε και την επίσκεψη στο Κάιρο για τη σύσκεψη κορυφής -για μένα θα είναι η τέταρτη μετάβαση στο Κάιρο τους τελευταίους 18 μήνες. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε οικοδομήσει πολιτικές με βάθος και με πολύ συστηματικό τρόπο. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για εθνικό θέμα την οποία να καλούμαστε να λάβουμε. Εδώ πρέπει η Τουρκία να πάψει την προσβολή του Διεθνούς Δικαίου και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από μία πολύ καλή ενημέρωση. Ας έλθουν τα κόμματα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που έχω συγκαλέσει τη Δευτέρα το μεσημέρι. Εάν θέλουν και οι αρχηγοί των κομμάτων περαιτέρω ενημέρωση από το ΥΠΕΞ είναι καλοδεχούμενοι -το έχω πει σε όλους- να έρθουν να αποκτήσουν σε βάθος όλη την αναγκαία ενημέρωση, να ξέρουν τι είναι αυτό που γίνεται, να πληροφορηθούν από εμένα, ως υπουργό Εξωτερικών, και από τις Υπηρεσίες, τι έχει συμβεί, τι γίνεται, ώστε να είναι μετά ουσιαστικού περιεχομένου οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση στη χώρα. Ας έχουμε λοιπόν ψυχραιμία, ρυθμό και υπευθυνότητα. Το βασικό. Τους περιμένω στο ΕΣΕΠ και τους περιμένω και την Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχουμε μια δημόσια συζήτηση, αλλά και μία συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών. Πιστεύω ότι η δεύτερη φάση, η φάση της δευτερολογίας και των απαντήσεων, θα μας δώσει την ευκαιρία να πούμε και πράγματα που δεν χρειάζονται να λέγονται δημόσια».

Ο Βενιζέλος απέρριψε και το ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ζητήματα της οικονομίας υποστηρίζοντας ότι:

«Δεν βλέπω καμία διάθεση συναίνεσης για τίποτα. Ο ένας ζητάει εκλογές πριν από τη διαπραγμάτευση, ο άλλος δεν αποδέχεται οποιαδήποτε συμφωνία εξ ορισμού. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα που είναι εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, σεβασμός του ρυθμιστικού και ενωτικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μαθαίνουμε τι γίνεται έγκυρα από τους αρμόδιους θεσμούς πριν ζητάμε γενική πολιτική συζήτηση για τα πιο λεπτά θέματα, που είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Σχετικά άρθρα