Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Ασημακοπούλου, Ελληνική Λύση, Ευρωβουλευτές, Ευρωεκλογές 2024, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εσωτερικών,

Εκτός ευρωψηφοδελτίου της Νπεας Δημοκρατίας βρίσκεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εξ αιτίας των αποκαλύψεων πως εστάλησαν μαζικά e-mails με υλικό της ευρωβουλευτού, σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες εξωτερικού.

Μια εξέλιξη που αποδεικνύει ότι πράγματι υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πολιτών με την παράνομη χρήση των e-mails τους, δεδομένου ότι μετά την ανακοίνωση της ίδιας της κ. Ασημακοπούλου ότι εκ του λόγου αυτού δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές ήρθαν και οι αποπομπές του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γραμματέα των Απόδημων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου που θεωρήθηκαν ότι εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση δίνοντας στην ευρωβουλευτή τη ΝΔ τα προσωπικά στοιχεία των αποδήμων.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου.

»Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε.

»Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

»Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

»Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.

»Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

»Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος.

»Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Παραίτηση Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου

Λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από την ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τη λίστα (επρόκειτο για email κάποιων εκλογέων του 2023), η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το θέμα και γι’ αυτό η μεν Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε τον εαυτό της εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

«Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης για την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

»Οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: –Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; -Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή ΠΩΣ αλλιώς;

»Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την δήλωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πως δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

«Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων ότι δέχτηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους προεκλογικό υλικό από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

»Ήταν οι ίδιες διευθύνσεις που είχαν δώσει οι απόδημοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων της επιστολικής ψήφου.

»Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου “αποφάσισε” -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

»Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές έρευνες ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: από την Εισαγγελία Αθηνών, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διενεργεί εσωτερικό έλεγχο.

»Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει;

»Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;

»Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος.

»Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;» τονίζεται.

«Μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά “λόγια του αέρα”.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

»Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!» πρόσθεσε.

«Ομολογία της κυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί ως “παραμάγαζο” της ΝΔ»

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια», υπογραμμίζει σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «ένα σκάνδαλο που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του».

«Ωστόσο, με την καρατόμηση του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την “παραίτηση” του γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού “παραμάγαζου” της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει:

«Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κυρία Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση.

»Θυμίζουμε ότι ο γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

»Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ».

«Πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

»Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

»Στην περίπτωση της κυρίας Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις”, όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

»Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε;

»Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους;

»Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία;

»Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική “πρωτοτυπία” τής κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι “ποινές” επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα».

«Μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη.

»Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τής κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο» ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και του Τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της.

»Η αποχώρηση της κας. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της.

»Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων.

»Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών.

»Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Η «απόσυρση» Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή ενοχής για τη διαρροή στοιχείων των εκλογέων

«Η “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων.

»Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ-βολάν”, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ» επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας

«Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού, η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητη εμπλοκή και ευθύνες του Υπουργείου Εσωτερικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν πλήρως. Η διαρροή έγινε όντως από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω ακριβώς της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου.

»Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχθούμε το “μπάζωμα” του συγκεκριμένου σκανδάλου, με την ενοχοποίηση των «πιστολιών» και όχι των ηθικών αυτουργών» σημειώνεται.

Σχετικά άρθρα