Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδες (Αspides) - Ναυτική Επιχείρηση, Ερυθρά Θάλασσα, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Υεμένη, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα Ύδρα (Φ/Γ Ύδρα F-452), Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.

Ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψη του στη φρεγάτα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Η φρεγάτα «Ύδρα» (F-452) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών τύπου MEKO 200HN, έφτασε στις αρχές Μαρτίου στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ.

Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της ΕΕ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», η οποία αποσκοπεί στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των Χούτι έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό, και φρεγάτες από τη Γερμανία και από τη Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο, καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Σχετικά άρθρα