Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: «Ναι» σε σύγκληση πολιτικών αρχηγών για εθνικά θέματα

Σκουρλέτης: «Ναι» σε σύγκληση πολιτικών αρχηγών για εθνικά θέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κύπρος, Πάνος Σκουρλέτης, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Θετικός σε σύγκληση πολιτικών αρχηγών για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο, με αφορμή την ΑΟΖ και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Τουρκία, κατά την πρώτη άτυπη ενημέρωση στην Κουμουνδούρου, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετείχε σε ένα τέτοιο συμβούλιο, εφόσον κληθεί. Σχολίασε όμως δηκτικά ότι «πώς θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο κ. Σαμαράς για τα εθνικά θέματα και δεν δέχεται τη σχετική πρόσκληση για το μείζον εθνικό θέμα που είναι το χρέος και η ακολουθούμενη πολιτική;»

Ωστόσο ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι από την πλευρά του πρωθυπουργού δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει σχετική ενημέρωση για τις εξελίξεις ούτε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. «Η όποια ενημέρωση υπάρχει είναι από τις επαφές των αρμόδιων τομεαρχών με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, όχι όμως σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ένταση με την Τουρκία για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σε μία προσπάθεια να κουκουλώσει τα αδιέξοδά της από την ασκούμενη οικονομική πολιτική».

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να μην εμπλέκουμε τα εθνικά θέματα στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Δεν προσφέρονται για πολιτική κερδοσκοπία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά άρθρα