Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Προοδευτική Συμμαχία, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΣΥΡΙΖΑ,

Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια εκλέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι και συμμετέχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια με 80% έναντι του Ούγγρου, Zsolt Nemeth, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον Όρμπαν.

Την υποψηφιότητά του Αλέξη Τσίπρα στήριξαν οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά, οι Φιλελεύθεροι ALDE (Μακρόν), καθώς και και μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η Επιτροπή για τα Δυτικά Βαλκάνια του ΣτΕ συγκροτήθηκε προκειμένου να αναδείξει τη μεγάλη σημασία που δίνει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην εύθραυστη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που έχει χαρακτηριστεί ως πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Σκοπός της είναι να παρακολουθεί και να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να προχωρούν στο δρόμο τις ενίσχυσης του κράτους δικαίου, της ειρήνης και του αμοιβαίου σεβασμού.

Σχετικά άρθρα