Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Καύκασος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας Σουρέν Παπικιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Δένδια τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 ότι παρουσίασε τη διαδικασία των αμυντικών μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα στην Αρμενία στον Έλληνα συνάδελφό του, τονίζοντας την ανάγκη για εξειδικευμένη και πρακτική υποστήριξη της Ελλάδας σε αυτό το θέμα.

«Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νικόλαου Δένδια στην Αρμενία είναι συμβολική, μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικόλα Πασινιάν στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη ατζέντα», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολιτικές σχέσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών μας, που βασίζονται στην παραδοσιακή φιλία, την αμοιβαία βοήθεια, την προθυμία, τις κοινές αξίες και τις κοινές προσεγγίσεις των λαών και των δύο εθνών», είπε ο Παπικιάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας κατέχει σημαντική θέση σε αυτές τις σχέσεις.

Η συνεργασία διεξάγεται σε κατευθύνσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ορισμένες από τις οποίες είναι παραδοσιακού χαρακτήρα και συνεχίζονται από την ίδρυση στον αμυντικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών που σχηματίστηκε μετά την ανεξαρτησία της Αρμενίας και οι υπόλοιποι είναι οι νέοι τομείς που διαμορφώθηκαν ως αποτέλεσμα συμφωνιών.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης, συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία.

»Ειδικότερα, δώσαμε έμφαση στην αναζωογόνηση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μετά την επικύρωση της συμφωνίας για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων της Αρμενίας και της Ελλάδας, που υπεγράφη κατά την επίσκεψή μου στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2023», είπε ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας.

Σχετικά άρθρα