Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Πιστεύουμε στους πολίτες-οπλίτες – «Από τα αρχαία χρόνια την πόλη-κράτος την υπεράσπιζαν οι πολίτες της» – Πιστεύουμε στον ένοπλο πολίτη

Νίκος Δένδιας: Πιστεύουμε στους πολίτες-οπλίτες – «Από τα αρχαία χρόνια την πόλη-κράτος την υπεράσπιζαν οι πολίτες της» – Πιστεύουμε στον ένοπλο πολίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δωδεκάνησα, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Ρόδος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στη Ρόδο, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία διοργάνωσαν η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και η τοπική ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε και απηύθυνε ομιλία το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε πως «εμείς είμαστε εναντίον του επαγγελματικού στρατού, για δύο βασικούς λόγους, που και οι δύο είναι πολύ ισχυροί.

»Ο ένας είναι ότι δε μας φτάνει.

»Είμαστε 11 εκατομμύρια και δίπλα μας έχουμε έναν γείτονα που μας αμφισβητεί, αμφισβητεί όλο το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η πατρίδα μας και ο οποίος σε λίγα χρόνια θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια.

»Άρα, αριθμητικά δε γίνεται να απαντήσουμε με επαγγελματικό στρατό.

»Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που στη δική μου συνείδηση και στη συνείδηση της παράταξης είναι πιο σημαντικό.

»Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στον στρατό των πολιτών.

»Από τα αρχαία χρόνια την πόλη-κράτος την υπεράσπιζαν οι πολίτες της.

»Πιστεύουμε, λοιπόν, στον ένοπλο πολίτη και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα με το οποίο θα είναι ικανός να υπηρετήσει, έχοντας δυνατότητες που του δίνουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και μια λαμπρή εκπαίδευση.

»Και από την άλλη, θα αποκτήσει δεξιότητες, μερικές από αυτές ψηφιακές, που θα του επιτρέψουν να έχει μία πολύ καλύτερη επαγγελματική πορεία στη ζωή του, μετά από μικρό διάστημα που θα υπηρετεί την πατρίδα.

»Αλλά, επίσης, όποιοι από αυτούς θέλουν, θα έχουν τη δυνατότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα να επανέρχονται και να επανεκπαιδεύονται, ώστε να διατηρεί η πατρίδα έναν σημαντικό πυρήνα, εξαιρετικά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

»Που να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή, οπουδήποτε μεγέθους και από οπουδήποτε προέρχεται».

Σχετικά άρθρα