Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η συμπρόεδρος των σοσιαλιστών Κούρδων της Συρίας (PYD) συναντήθηκε με Μάντζο και Δημακαρέα του ΠΑΣΟΚ

Η συμπρόεδρος των σοσιαλιστών Κούρδων της Συρίας (PYD) συναντήθηκε με Μάντζο και Δημακαρέα του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Μάντζος, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Η συμπρόεδρος του σοσιαλπατριωτικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, Άσια Αμπντουλά, συνοδευόμενη από μέλη της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κόμματος στην Ελλάδα, επισκέφθηκε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή των Ελλήνων, όπου και συναντήθηκε με τους κ.κ. Δημήτρη Μάντζο και Χάρη Δημακαρέα.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τους αγώνες του κουρδικού κινήματος και θαυμάζει τον ηρωισμού του λαού της Αυτοδιοίκησης (AANES) και τα επιτεύγματά της, ειδικά στο θέμα της ελευθερίας του ανθρώπου και στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και της τρομοκρατίας.

Μίλησε για τις στρατιωτικές επιθέσεις που δέχεται η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση, εκ μέρους του τουρκικού καθεστώτος, και εκδήλωσε την ανησυχία του για τα χτυπήματα που στοχεύουν τις υποδομές της περιοχής και τα αποτελέσματά τους.

Η συμπρόεδρος, με τη σειρά της, παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις, δίνοντας έμφαση στις τελευταίες επιθέσεις και στην ταλαιπωρία των πολιτών που υποφέρουν από ελλείψεις σε νερό, ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω αυτών.

Και οι δύο πλευρές υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράστηκε η βούληση να φέρει το ζήτημα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και η Ελλάδα να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην επίλυση του συριακού θέματος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα