Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Γεροβασίλη για την ηγεσία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Γεροβασίλη για την ηγεσία του κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Όλγα Γεροβασίλη, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε την Πέμπτη 22/2 το «γάντι», που έριξε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στα μέλη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, για να «πάμε σε τετραπλές εκλογές, για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστές Οργανώσεων Μελών».

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, περιγράφοντας έναν πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του συνεδρίου.

Την Παρασκευή 23/2 και ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται, πιο πιθανή για τη διαδοχή στην κούρσα είναι μία υποψηφιότητα (ίσως και η μοναδική;), η οποία ακούει στο όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη.

Το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε στον ΑΝΤ1 ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ στο ερώτημα, που ακολούθησε για το αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, απάντησε:

«Κατά τη γνώμη μου ναι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο. Δε θα τους το υποδείξω εγώ».

Εξάλλου, από την Πέμπτη τα ονόματα που ακούγονταν εντός και εκτός παρασκηνίων ήταν αυτά του Διονύση Τεμπονέρα, της Όλγας Γεροβασίλη και του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο τελευταίος, ωστόσο, έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός κούρσας, αφού μιλώντας την Παρασκευή στο OPEN ξεκαθάρισε ότι «από το καλοκαίρι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιλογές, αλλά οι συλλογικές».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφερε ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα του Συνεδρίου.

»Ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεκτική και τέτοια, που να δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

»Δεν το είχαμε ολοκληρώσει. Αν δεν τα αλλάξουμε αυτά, δεν έχει νόημα το θέμα του προέδρου».

Όσο για τον Διονύση Τεμπονέρα, στα πηγαδάκια του συνεδρίου, συνεργάτες του έλεγαν για τις προθέσεις του ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Σχετικά άρθρα