Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Ποινικός Κώδικας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Συζητάμε σήμερα για ένα νομοσχέδιο για την απονομή της δικαιοσύνης ενώ έξω οι αγρότες αλλά και οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί διεκδικούν το δίκιο τους, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στους Ποινικές Κώδικες.

Υποστήριξε ότι σε αυτό το δίκαιο αίτημα που αφορά όλα τα νοικοκυριά αλλά και τους παραγωγούς της χώρας, αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες η κυβέρνηση δεν δίνει θετική απάντηση «γιατί έχει δώσει ήδη, κρυφά ή φανερά, θετική απάντηση στην αισχροκέρδεια, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα της υγείας και της παιδείας, των δημόσιων αγαθών».

«Ως μετρ της υποκρισίας, φέρνει εδώ ένα νομοσχέδιο για να μας μιλήσει για δικαιοσύνη, ενώ ο κόσμος ψάχνει το δίκιο του, γιατί είστε μια κυβέρνηση της αδικίας» σχολίασε.

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς τη στήριξη άλλων κομμάτων, αφού το 1/3 των βουλευτών της κυβέρνησης δεν το στήριξε.

«Άρα μιλάμε για μια κυβέρνηση που δεν έχει τη δύναμη και την πλειοψηφία να προχωρήσει μια μεταρρύθμιση ισότητας και δικαιωμάτων που είναι συνταγματική υποχρέωση» είπε.

Σχολίασε ότι σε εκείνο το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επικαλέστηκε ότι άκουσε τους επιστήμονες, «τώρα γιατί δεν τους ακούτε σε αυτό το νομοσχέδιο;».

Ανέφερε ότι εκείνο το νομοσχέδιο το έφερε ο κ. Μητσοτάκης «για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το ψήφισμα καταπέλτη του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις και να δείξει η κυβέρνηση ένα φιλοευρωπαϊκό προφίλ».

Είπε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στον γάμο, δεν το ψήφισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και, άρα, «με ποια αξιοπιστία έρχεστε τώρα να μας πείτε για σύστημα Δικαιοσύνης;».

Είπε ότι το νομοσχέδιο έρχεται για «να εξευμενίσετε τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη και να παραπλανήσετε ξανά το εκλογικό ακροατήριο».

«Ποιο είναι λοιπόν το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης; Όταν περιστέλλονται δικαιώματα, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι μπετόν αρμέ, όταν αναγνωρίζονται δικαιώματα, όπως έγινε με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, το 1/3 της ΚΟ δεν ψηφίζει» σχολίασε.

Σχετικά άρθρα