Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Περιφέρεια Αττικής, Πυρκαγιά, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Την πλήρη απαλλαγή για όλες τις επιμέρους κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στην πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και άλλων 11 κατηγορουμένων στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές με την Ανατολική Αττική πρότεινε κατά τη δεύτερη ημέρα εισήγησής του ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Παράλληλα πρότεινε την ενοχή 9 κατηγορούμενων.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της Ρένας Δούρου και για τα εννέα αποδιδόμενα αδικήματα αφού όπως φάνηκε από την αποδεικτική διαδικασία δεν υπήρχαν ευθύνες της Περιφέρειας.

«Από τη στιγμή που δε δόθηκε εισήγηση από την πυροσβεστική, η περιφέρεια δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

»Αν είχε δοθεί θα φορούσε Μαραθωνα και Ραφήνα, άρα τότε την απόφαση θα έπρεπε να λάβει η περιφερειάρχης.

»Ουδέποτε γεννήθηκε η υποχρέωση της 15ης κατηγορούμενης για τη λήψη αυτής της απόφαση, άρα η κατηγορία είναι άνευ αντικειμένου» ανάφερε ως προς την πράξη της μη λήψης απόφασης για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Β. Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας έκρινε ότι αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή για τους εξής:

Χρ. Γκολφινος (υπεύθυνο επίγειων μέσων ΠΣ), Φιλ. Παντελεακος (διευθυντής πολιτικής προστασίας ΠΣ), Δαμιανός Παπαδοπουλος (ΠΣ), Χρήστος Λάμπρης (ΠΣ), Χρ. Δροσοπουλος (κυβερνήτη ελικοπτέρου Φλόγα 1), Γ. Πορτοζουδης (διοικητή εναέριων μέσων), Στέφανος Κολοκουρης (διοικητή 1ης ΕΜΑΚ), Χαρ. Συρογιαννης (διοικητή εναέριων ΕΛΑΣ), Ιωάννης Καπάκης (Γ.Γ. Πολιτικης Προστασιας), Ρένα Δουρου (τότε περιφερειάρχης Αττικής), Ηλ. Ψινάκης (τότε δήμαρχος Μαραθώνα) και Δημ. Στεργιου – Καψάλης (δήμαρχος Πεντελης).

Σχετικά άρθρα