Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας με τον Τζέφρι Πάιατ και τη Χίλαρι Κλίντον στη Διάσκεψη του Μονάχου

Ο Νίκος Δένδιας με τον Τζέφρι Πάιατ και τη Χίλαρι Κλίντον στη Διάσκεψη του Μονάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χίλαρι Κλίντον,

Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στην 60η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου όπου είχε σειρά επαφών.

Η παρουσία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας έγινε από την πρώτη στιγμή ιδιαιτέρως αισθητή.

Ο Νίκος Δένδιας είχε ουσιαστική συνομιλία με τον πρόεδρο της Λετονίας, Έντγκαρς Ρινκέβιτς, μίας χώρας της Βαλτικής που «αισθάνεται» την καυτή ανάσα της Ρωσίας.

Οι δύο άνδρες συνδέονται με πολυετή γνωριμία, από την περίοδο που ο Ρινκέβιτς ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας με ιδιαίτερη χαρά συνάντησε και τον παλιό γνώριμό του υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Γκάλαγκερ.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το «πηγαδάκι» του Νίκου Δένδια με τον Τζέφρι Πάιατ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζέφρι Πάιατ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνέβαλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ο φιλελληνισμός του εκφραζόταν αδιάκοπα τόσο προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, όσο και προς την ιστορία και τη φιλοσοφία.

Ο Τζέφρι Πάιατ γνωρίζει άριστα την ελληνική φιλοσοφία και υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς διπλωμάτες που πέρασαν από την Αθήνα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν να τον δουν και μόνιμο κάτοικο Ελλάδας, γιατί ο Τζέφρι Πάιατ είναι ένας Έλληνας πραγματικός όσο και πρωτίστως Αμερικανός.

Ο Τζέφρι Πάιατ γνωρίζει όσο κανείς άλλος τους μεγάλους γεωπολιτικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο και κατανοεί όσο λίγοι τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας από τον Δούναβη και την παρευξείνια περιοχή μέχρι τις ακτές του Λεβάντε και τη Βόρεια Αφρική.

Η διορατικότητα του Τζέφρι Πάιατ συνδέει τη Μεσόγειο με τα Βαλκάνια, Κάθετος Διάδρομος και τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ινδία. Είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Τζέφρι Πάιατ έχουν εξαιρετική σχέση και συνεργάστηκαν αγαστά.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ένας φιλίστωρ Έλληνας δυτικός πολιτικός, μια ηγετική φυσιογνωμία των ναυτικών εθνών της Δύσης.

Σχετικά άρθρα