Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στη Φινλανδία στις 27 Φεβρουαρίου για το «φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας»

Ο Νίκος Δένδιας στη Φινλανδία στις 27 Φεβρουαρίου για το «φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Στρατιωτική Θητεία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φινλανδία,

Στην Φιλανδία θα ταξιδέψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στις 27 Φεβρουαρίου όπως ανακοίνωσε σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ταξίδι στο Ελσίνκι έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων του κ. Δένδια αναφορικά, με το φιλανδικό στρατιωτικό μοντέλο θητείας.

Εγκάρδια συνομιλία με τον Φινλανδό υπουργό Άμυνας

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Φιλανδό ομόλογό του, Άντι Καϊκόνεν, στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Οι δυο ομόλογοι, όπως δήλωσε, είχαν μια εξαιτερική συνομιλία.

Από τη «θητεία αγγαρεία» στη «θητεία ευκαιρία»

Την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να προσαρμόσουν αναλόγως τις τακτικές τους και τα μέσα τα οποία διαθέτουν επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφερθείς στις αλλαγές που θα γίνουν στη στρατιωτική θητεία, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει προαναγγείλει.

Ο κ. Δένδιας έχει δηλώσει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «πρέπει να εξελιχθούν, γιατί αντιμετωπίζουν μεγάλες και υπαρκτές απειλές.

»Έχουμε τρεις πολέμους γύρω μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

«Οι αλλαγές θα έχουν ως πρότυπο το φινλανδικό μοντέλο.

»Επιλέξαμε ένα ξένο πρότυπο, τη Φινλανδία, μια χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που έχει ένα επιθετικό γείτονα, που έχει μεγάλη στρατιωτική παράδοση» είπε και πρόσθεσε πως το μοντέλο της Φινλανδίας θα προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα.

Σχετικά άρθρα