Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Δεν ικανοποιήθηκαν

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Δεν ικανοποιήθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπλόκα Αγροτών,

Δεν ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ρίζος Μαρούδας, εξέφρασε την άποψη πως οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν, σημειώνοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε:

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα.

»Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα.

»Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια.

«Η πρωτοβουλία ουσίας και ευθύνης που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους.

»Για τα επόμενα 8 χρόνια για το 1/3 της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά.

»Επιτρέποντας έτσι σε όλους τους αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε βάθος δεκαετίας.

»Η τολμηρή αυτή κίνηση της κυβέρνησης, που έρχεται σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη μείωση του αγροτικού ρεύματος, θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα