Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Το πολιτικό του μανιφέστο ανέπτυξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», «ξεσκεπάζοντας» επί της ουσίας την πολιτική ταυτότητα του πρωθυπουργού λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ο Μητσοτάκης έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» και πως «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει. Δεν υφίσταται».

Ο κ. Βορίδης αρχικά μίλησε για την διαφωνία του για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών θεωρώντας ορθή την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να δώσει την … διέξοδο της αποχής από την ψηφοφορία στη Βουλή για τους διαφωνούντες.

Για το αν η διαφωνία του θα έχει συνέπειες ο υπουργός Επικρατείας είπε:

«Προφανώς η παραμονή μου στην κυβέρνηση ή όχι είναι κάτι το οποίο το αποφασίζει ο πρωθυπουργός.

»Και προφανώς ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, να υπάρχουν τέτοιου είδους διαφωνίες ακόμα και ενδοκυβερνητικές».

Στο ερώτημα αν… φλερτάρει με την ιδέα να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία και να τεθεί επικεφαλής ενός κόμματος στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος απαντά αρνητικά. Και, αφού επαναλαμβάνει τη θέση του ότι, σήμερα, «πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει!, δεν υφίσταται», ξεδιπλώνει την επιχειρηματολογία του:

«Ο Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός, πάρα πολύ ικανός και επιτυχημένος σε αυτό, ανοίγει και προσεγγίζει και πείθει αυτό το εκλογικό σώμα, αλλά με μια ατζέντα που όλες τις ευαισθησίες της Δεξιάς τις καλύπτει», ήτοι:

«Μεταναστευτικό. Οικονομική πολιτική: μείωση της φορολογίας, εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων, βελτίωση σημαντική στις σχέσεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

»Εξοπλισμοί, φρεγάτες, Rafale, F-35, αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

»Νόμος – τάξη: αυστηρός Ποινικός Κώδικας και τώρα περαιτέρω αυστηροποίησή του. Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δηλαδή την ατζέντα της Δεξιάς την έχει όλη».

Και, εν κατακλείδι, «δεν υπάρχει μια πλατφόρμα σοβαρής λογικής υπεύθυνης και συγκροτημένης Δεξιάς εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

»Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί την έχει καλύψει όλη ο Μητσοτάκης […] Κι αυτό είναι που φτιάχνει τους όρους ηγεμονίας της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα