Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«SUPERNOVA: THE MUSIC FESTIVAL MASSACRE»: Η πρεσβεία του Ισραήλ έδειξε σε επιλεγμένο κοινό το ντοκιμαντέρ για το μακελειό στο ρέιβ πάρτι

«SUPERNOVA: THE MUSIC FESTIVAL MASSACRE»: Η πρεσβεία του Ισραήλ έδειξε σε επιλεγμένο κοινό το ντοκιμαντέρ για το μακελειό στο ρέιβ πάρτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Λωρίδα της Γάζας, Νόαμ Κατς, Ντοκιμαντέρ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σκηνοπηγία | Sukkot (Εορτή της Συγκομιδής ή Εορτή των Σκηνών), Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, την Πέμπτη 8/9 το βράδυ πρόβαλλε το ντοκιμαντέρ «SUPERNOVA: THE MUSIC FESTIVAL MASSACRE», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το κοινό ήταν επιλεγμένο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Ελλήνων διπλωματικών συντακτών.

Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η τρομακτική σφαγή που διέπραξαν οι τζιχαντιστές της Χαμάς τα ξημερώματα της 7/10/23 στο ρέιβ πάρτι που γινόταν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το κοινό συγκλονίστηκε από τις μαρτυρίες των επιζώντων του Φεστιβάλ Νόβα.

Στις 7 Οκτωβρίου περισσότεροι από 364 Ισραηλινοί νέοι, κυνηγήθηκαν και δολοφονήθηκαν βάναυσα από τη Χαμάς, ενώ έτρεχαν για να σωθούν.

Οι τρομοκράτες, σαν να είχαν ξαμοληθεί σε κάποιο κυνήγι θηραμάτων, καταδίωκαν και σκότωναν τα νέα παιδιά.

Σ’το αποσβολωμένο κοινό, που μετά την ολοκλήρωση της προβολής προσπαθούσε για ώρα βυθισμένο σε βαθιά σιωπή να συνέλθει από τις αγριότητες των μουτζαχεντίν της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης κι από τις μαρτυρίες των θυμάτων, μίλησε ο σκηνοθέτης Ντούκι Ντρορ (Duki Dror).

Ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι αποφάσισε να κάνει το ντοκιμαντέρ όσο οι αποτρόπαιες μνήμες των επιζησάντων ήταν ζωντανές, πριν αλλοιωθούν από το πέρασμα του χρόνου.

Και επεσήμανε ότι, κανείς δυτικός άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρεί τον δυτικό τρόπο ζωής δεδομένο.

Ένα τέτοιο μακελειό, τόνισε, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.

Συγκλονιστικός ήταν κι ο πρεσβευτής του Ισραήλ, Νόαμ Κατς [κεντρική εικόνα], καθώς αναφέρθηκε στους 136 ομήρους και τις συνθήκες της αιχμαλωσίας τους.

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία σε ένα παιδί 21 ετών, τον Ομέρ Σεμ Τον, που βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους με τον πατέρα του οποίου τους συνδέει προσωπική φιλία.

Το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου 2023, χιλιάδες νεαροί Ισραηλινοί χόρευαν στην έρημο σε ένα μεγάλο διεθνές trance-music festival.

Εκείνη τη στιγμή, δεκάδες τρομοκράτες με μοτοσικλέτες όρμησαν στο πλήθος, ενώ μουτζαχεντίν με αιωρόπτερα έπεσαν από τον ουρανό.

Οι τρομοκράτες τους περικύκλωσαν, κλείνοντας τους δρόμους, στήνοντας ενέδρες σε αυτοκίνητα που διέφυγαν, αρπάζοντας ομήρους και οδηγώντας τους βίαια και θριαμβευτικά στη Γάζα.

Αυτή η καταστροφική σφαγή συγκλόνισε τον κόσμο με τις εξαιρετικά βίαιες εικόνες της.

Φρικιαστικές οι σκηνές με τους εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς που εισέβαλαν περνώντας τα σύνορα, πλήρως οπλισμένοι, οδηγώντας φορτηγά και μοτοσικλέτες σαν τους ομοϊδεάτες τους από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Έσφαζαν, έκαιγαν, βίαζαν και άρπαζαν ελεύθερους νέους που ήρθαν για να γιορτάσουν τη ζωή, ουρλιάζοντας «Αλλαχού Άκμπαρ».

Το ντοκιμαντέρ παρέχει μια αναδρομή 24 ωρών στο φεστιβάλ Nova στο Re’im μέσα από το φακό νεαρών ατόμων που άντεξαν τη φρίκη.

Τα αρχικά γυρίσματα ξεκίνησαν 48 ώρες μετά το καταστροφικό περιστατικό, στη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν μαρτυρίες οκτώ παρευρισκόμενων.

Η αφήγηση ξετυλίγεται χρονολογικά, συνδυάζοντας τις μαρτυρίες τους από πρώτο χέρι για να δημιουργήσουν μια καταγραφή των γεγονότων.

Η επίθεση στο φεστιβάλ έξω από το Re’im ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί.

Το πάρτι ήταν στο αποκορύφωμά του μέχρι τότε – πράγμα που σήμαινε ότι μέχρι την επιδρομή οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν μεθύσει.

Στην αρχή, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, την οποία θεώρησαν ως άλλη μια σποραδική επίθεση με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

Στη συνέχεια όμως οι εκρήξεις έγιναν πιο δυνατές και σταθερές και συνεχίστηκαν για περίπου πέντε λεπτά.

Η μουσική σταμάτησε και η Αστυνομία που προστάτευε τους 4.000 ή 5.000 που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να πιέζει όλους να φύγουν.

Μέχρι τότε όμως οι τρομοκράτες πλησίαζαν με φορτηγά που έφεραν στρατιωτικά σήματα της Χαμάς.

O θάνατος ξεκίνησε. Πολλοί εκτελέστηκαν επί τόπου, άλλοι ανατινάχτηκαν με χειροβομβίδες μέσα σε καταφύγια, άλλοι ξετρυπώνονταν από τις κρυψώνες τους για να βιαστούν και να δολοφονηθούν.

Το ντοκιμαντέρ επέλεξε να μην δείξει τις σκληρές σκηνές κι όσες εικόνες σφαγής δεν μπορούσε να μην προβάλει τις «κάλυψε» με φίλτρα.

Σχετικά άρθρα