Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού – «Παίζουν» με τις ζωές των παιδιών μας

Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού – «Παίζουν» με τις ζωές των παιδιών μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αθήνα, Αττική, Γιατροί ΕΣΥ, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Υπουργείο Υγείας,

Τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων από 12 Φεβρουαρίου αποφάσισε την Πέμπτη 8/2, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Θα συνεχιστεί η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»:

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα.

»Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης.

»Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

»Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023).

»Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου.

»Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

»Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

Σε αυτή την άθλια κατάσταση έχει φέρει τη δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία η «μεταρρυθμιστική» κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αρνείται πεισματικά να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία.

Αντ’ αυτών ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι θα λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία απογευματινά χειρουργεία για τα οποία βέβαια οι ασθενείς θα πληρώνουν για να μειωθούν κατά την κυβερνητική παράλογη λογική οι ουρές για τα χειρουργεία.

Μόνο μια εμμονική κυβέρνηση για κάθε τι δημόσιο θα μπορούσε να μην βλέπει ότι η δημόσια υγεία θέλει γενναία ενίσχυση.

Και τα απογευματινά χειρουργεία κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα επιλύσουν το αντίθετο μάλιστα.

Απλά γιατί δεν υπάρχουν γιατροί να χειρουργήσουν ούτε καν το πρωί, που να βρεθούν και για τα απογεύμετα έστω και αν πληρώνονται εξτρά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι παίζουν με τις ζωές ακόμη και των παιδιών μας.

Σχετικά άρθρα