Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαστεργίου: Η κυβέρνηση δέχτηκε πάνω από 13 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις την τελευταία εβδομάδα

Παπαστεργίου: Η κυβέρνηση δέχτηκε πάνω από 13 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις την τελευταία εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Χάκερς,

«Την τελευταία εβδομάδα, οι κυβερνητικές σελίδες στη χώρα μας δέχθηκαν 13,3 εκατ. επιθέσεις, με πρώτη την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες αποκρούσθηκαν με επιτυχία», αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως πάντα θα συμβαίνει αυτό, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται ακόμη περισσότερο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαστεργίου προανήγγειλε την ίδρυση εθνικής αρχής κυβερνοασφάλειας, επισημαίνοντας ότι «Πλέον, με αυτό το νομοσχέδιο, οι τέσσερις διαφορετικοί πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια μπαίνουν κάτω από μία “ομπρέλα”, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου η Ελλάδα να είναι ασφαλέστερη και να καλύπτουμε όχι μονάχα 70 φορείς που σήμερα είναι “υπόλογοι” σε θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά 2.000 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κρίσιμων υποδομών, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα».

Σχετικά άρθρα