Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών, Φίλιππος Φόρτωμας,

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Όπως τονίστηκε, κοινή και σταθερή επιδίωξη είναι να εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της Ελληνικής Πολιτείας με την Ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού, με τις ζωτικές τους δυνάμεις, αποτελούν αναμφισβήτητα πολύτιμο κεφάλαιο και υπολογίσιμο συντελεστή ήπιας ισχύος της χώρας μας, πάντα έτοιμοι για δράση και πρόοδο, πορευόμενοι με γνώμονα τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο χρέος της Πολιτείας η στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα, καθώς η ενότητα και σύμπνοια του Ελληνισμού ανά τον κόσμο είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη.

Εκφράστηκε η ισχυρή βούληση, στο πλαίσιο των εκατέρωθεν αρμοδιοτήτων, για συνεργασία των δύο πλευρών και ανάληψη κοινών δράσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των απανταχού Ελλήνων.

Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα αποδεικνύουν στην πράξη την σημασία που αποδίδει η ελληνική πολιτεία για την ενίσχυση των δεσμών με την ελληνική διασπορά.

Σχετικά άρθρα