Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κίνημα Αλλαγής, Νοσοκομεία, ΠΑΣΟΚ, Υπουργείο Υγείας,

Σε μια «κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» αναφέρεται με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδώνιδος Γεωργιάδη για τη λειτουργία των απογευματικών χειρουργείων και τους όρους που αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση «για ιδιωτικοποίηση της υγείας από το παράθυρο» και αναρωτιέται για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων με την έλλειψη αναισθησιολόγων στην πρώτη γραμμή.

«Η κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας … από το παράθυρο συνεχίζεται», σχολίασε το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αδυνατεί να εφημερεύσει λόγω των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οι λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο μετρούν χιλιάδες ασθενείς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει απογευματινά χειρουργεία χωρίς όμως να προχωρά στην κάλυψη των κενών».

Επίσης θέτει ως ερωτήματα:

«Ποιοι θα στελεχώσουν τα απογευματινά χειρουργεία; Πώς θα παραμείνει αμείωτος ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων, όταν δεν επαρκούν κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή των αναισθησιολόγων ή άλλου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;».

Σχετικά άρθρα