Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Απαιτούν συνάντηση με Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Θεσσαλία, Κινητοποιήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία, Μπλόκα Αγροτών, Χαλκιδική,

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, που απαιτούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίλυση των προβλημάτων τους, για τα οποία η κυβέρνηση του αδιαφορεί.

Ήδη, πάντως, από το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Πλατυκάμπου, στη Λάρισα, έκλεισαν την Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς κατάφεραν τελικά να σπάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας και να βρεθούν πάνω στην Εθνική Οδό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από το απόγευμα πραγματοποιούν τη γενική τους συνέλευση, λέγοντας ότι δε θέλουν να κλείσουν τον δρόμο, αλλά να αναδείξουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας συνάντηση με το Μαξίμου κι όχι με υπουργούς γιατί θεωρούν πως τα αιτήματά τους δε μεταφέρονται σωστά.

Σύμφωνα με το Larissanet.gr, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα παρθούν αύριο (30/1) στον Παλαμά της Καρδίτσας.

Ως προς τα αιτήματά τους, πρώτο τίθεται το θέμα της υλοποίησης έργων στις παρακάρλιες περιοχές, που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Ζητούν άμεσα λύσεις, ώστε το νερό να φύγει από τον κάμπο το δυνατό συντομότερο.

Ζητούν παράλληλα, άμεσα αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερη εγγυημένη τιμή, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τροποποίηση της ΚΑΠ, με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραγωγών.

Στο μεταξύ σε εγρήγορση βρίσκονται οι αγρότες και στη Βόρεια Ελλάδα, με ανάλογα αιτήματα, που αποφάσισαν να κατέβουν την προσεχή Πέμπτη, στην έκθεση Agrotica, με τα τρακτέρ τους, ενώ στη Χαλκιδική, οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος, στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών.

Σχετικά άρθρα