Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας θέλει τα ελληνικά ναυπηγεία να ναυπηγήσουν 7 φρεγάτες Constellation – Ο Δένδιας θέλει και υποβρύχια ντρόουν

Ο Νίκος Δένδιας θέλει τα ελληνικά ναυπηγεία να ναυπηγήσουν 7 φρεγάτες Constellation – Ο Δένδιας θέλει και υποβρύχια ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ναυπηγεία, Νίκος Δένδιας, Πολεμική Βιομηχανία, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Μια αποκάλυψη έκρυβε η συνομιλία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, η Ελλάδα έχει ζητήσει επισήμως από τις ΗΠΑ να ενταχθεί στον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή 7 φρεγατών νέας γενιάς κλάσης Constellation [κεντρική φωτογραφία].

Οι φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Constellation του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζονται στις ευρωπαϊκές φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων (FREMM), που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με το γαλλικό και το ιταλικό ναυτικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα ζητά συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην παραγωγή προκειμένου να έχει από την αρχή ένα πλοίο σύμφωνα με τις ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα τεράστιο όφελος και για τον ελληνικό στόλο αλλά και για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Και θα λειτουργήσει ως φάρος που θα μπορούσε να αποδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας στην παραγωγή πλατφορμών και συστημάτων στον 21ο αιώνα.

Επίσης, δήλωσε ότι σε λίγες μέρες στο δημόσιο διάλογο το νομοθέτημα για την ενίσχυση της καινοτομίας στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την παραγωγή συστημάτων νέας τεχνολογίας.

«Μπορούμε να προχωρήσουμε στα μη επανδρωμένα και στον αέρα και στη θάλασσα και κάτω από τη θάλασσα».

Ανεξαρτήτως αυτού, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι έφτασε ήδη στο υπουργείο Άμυνας η LoA των ΗΠΑ για την αγορά των F35.

Επισήμανε ότι εκτός των αεροσκαφών τα επιτελεία θα μελετήσουν ενδελεχώς όλα όσα περιέχει το πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ και θα τα αξιολογήσουν.

Με πληροφορίες από Hellas Journal

Σχετικά άρθρα