Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Να στείλουμε ένα δυνατό και ενιαίο μήνυμα προς εταίρους και γείτονες

Παππάς: Να στείλουμε ένα δυνατό και ενιαίο μήνυμα προς εταίρους και γείτονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Εκλογές, Νίκος Παππάς, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Τουρκική Κορβέτα,

Έκκληση για ένα δυνατό και ενιαίο μήνυμα προς εταίρους και γείτονες απηύθυνε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real fm, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο συνέρχεται την προσεχή Δευτέρα.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι τέτοια θέματα εθνικού ενδιαφέροντος δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης για μικροκομματικούς σκοπούς και κάνοντας παράλληλα έκκληση για υπεύθυνη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

«Σε σχέση με τα εθνικά ζητήματα και τα σημερινά περί της τουρκικής φρεγάτας, θα σας πω ότι το τμήμα εξωτερικής μας πολιτικής είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, για να έχουμε λεπτομερή ενημέρωση και θα τοποθετηθούμε εντός της ημέρας επακριβώς. Θα τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνης και καμία προσδοκία να χρησιμοποιήσουμε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση», ανέφερε.

Όσον αφορά στις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα και την άρνηση Σαμαρά για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες, αν γίνει συνάντηση Τσίπρα – Σαμαρά».

Τόνισε παράλληλα ότι «αυτό δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα. Δυστυχώς και εδώ θα ήθελα με ανησυχία να πω ότι είδα ορισμένα δημοσιεύματα από ανθρώπους που φέρονται να έχουν καλή πληροφόρηση σε σχέση με τις προθέσεις του Μαξίμου που υπονοούν ότι θα επιλεγεί μια στρατηγική έντασης χωρίς τέλος. Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αυτήν την στιγμή ως η δύναμη της σταθερότητας, της ομαλότητας, και της δημοκρατικής διεξόδου».

Σχετικά άρθρα