Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης: «Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο» για την επιστολική ψήφο; (βίντεο)

Κασσελάκης: «Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο» για την επιστολική ψήφο; (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εκλογές, Ευρωεκλογές 2024, Νίκη Κεραμέως, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εσωτερικών,

«Καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδιαίτερα την μεγάλη καινοτομία, του ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου ώστε να μπορούν όλοι και όλες να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκονται», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε νέο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις εξελίξεις στη Βουλή για την επιστολική ψήφο και την τροπολογία Κεραμέως που αιφνιδίασε όλα τα κόμματα και τίναξε στον αέρα όποια συναίνεση στο νομοσχέδιο.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Επιστολική ψήφος: Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο;

»Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλύουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο καθώς και τις διακρίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο.

»Γίνεται μια μεγάλη συζήτηση και εδώ στη Βουλή αυτές τις ημέρες, και πιστεύουμε ότι εσείς δικαιούστε να ξέρετε αδιαμεσολάβητα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέσεις που πηγάζουν από την πάγια αρχή μας.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν απολύτως συνεπής. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν είναι ούτε συνεπής αλλά δεν έχει και την επάρκεια.

»Καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδιαίτερα την μεγάλη καινοτομία, του ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου ώστε να μπορούν όλοι και όλες να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκονται.

»Καταθέσαμε και την τροπολογία ώστε να υπάρχουν οι εκλογικές περιφέρειες των αποδήμων.

»Η κυβέρνηση επέλεξε να μη συζητήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

»Κατέθεσε δε, μια τροπολογία η κα Κεραμέως με διαδικασίες έξω από κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, μεταφέροντας τη συζήτηση και στη διαδικασία της ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές.

»Υπάρχουν 2 διακρίσεις. Η 1η εναντίον των αποδήμων διότι εάν είσαι απόδημος ή ομογενής δεν μπορείς να κατέβεις σε περιφέρεια δικιά σου.

»Η 2η διάκριση αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν εντός Ελλάδας.

»Διότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους για να μπορεί να ψηφίσει κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές από όπου και να είναι αλλά να μην το εφαρμόζουμε στις βουλευτικές εκλογές.

»Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν την αποδέχεται.

»Εάν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης εμείς είμαστε εδώ.

»Η ερώτηση είναι: το θέλουν;».

Σχετικά άρθρα