Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Άρις Μπουλούκος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Άρις Μπουλούκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, Μεσσηνία, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

O πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Άρις Μπουλούκος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Αριστόδημος (Αρις) Μπουλούκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 29 Σεπτεμβρίου 1932, γιός του ήρωα Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Μπουλούκου, που έπεσε ηρωικά στα Στενά της Κλεισούρας στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

Ήταν στρατιωτικός και πολιτικός, επίτιμος αντιστράτηγος του Στρατού Ξηράς.

Μεταπολιτευτικά, διατέλεσε βουλευτής Μεσσηνίας αρχικά με το ΠΑΣΟΚ (1977-1981) και έπειτα τον Ιούνιο 1989 με την Νέα Δημοκρατία, ενώ νωρίτερα το 1985 είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) από το 1990 μέχρι το 1992, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η κηδεία του θα τελεστεί στον τόπο καταγωγής του την Καλαμάτα.

Σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Άρι Μπουλούκου η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην βουλευτή του κόμματος, επίτιμο Αντιστράτηγο ε.α. Αριστόδημο (Άρι) Γεωργίου Μπουλούκο.

»Γεννήθηκε το 1932 στην Καλαμάτα και ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

»Αποτάχθηκε για τη συμμετοχή του στην υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» και πρωτοστάτησε στους αγώνες κατά της δικτατορίας, για τους οποίους φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ.

»Από το 1977 έως το 1990 υπηρέτησε ως βουλευτής, με συνέπεια και ήθος την ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μεσσηνία, καθώς και τη B’ Περιφέρεια Αθηνών στις οποίες εκλεγόταν και αγωνίστηκε σταθερά για τα συμφέροντα της χώρας μας.

»Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Άταφων Νεκρών του Έπους 1940-41.

»Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του πρώην βουλευτή, Αντιστράτηγου ε.α. Αριστόδημου Γεωργίου Μπουλούκου. Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Αριστόδημος Μπουλούκος υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα μας με αξιοπρέπεια, ήθος και ακεραιότητα.

»Η πίστη του στις δημοκρατικές αξίες και η μαχητικότητά του για την προάσπισή τους τον οδήγησε στην πρώτη γραμμή του αντιδικτατορικού αγώνα.

»Έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευέλπιδων, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ως Λοχαγός, αποτάχθηκε και καταδικάστηκε για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.

»Τα χρόνια που ακολούθησαν φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε αποδεικνύοντας στην πράξη την αντίθεσή του στο καθεστώς των συνταγματαρχών.

»Μεταπολιτευτικά, εκλεγόταν Βουλευτής από το 1977 έως το 1990. Ειδικότερα, το 1977 και το 1981 εκλέχθηκε βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ.

»Μετά τη διαφωνία του και την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία, όπου το 1985 εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών, ενώ τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 1989 εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας, την οποία και υπηρέτησε δημιουργικά.

»Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια».

Σχετικά άρθρα