Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλιοί γνώριμοι του πρωθυπουργού το ζευγάρι που τον υποδέχεται στο σπίτι του στο Γαλάτσι (βίντεο)

Παλιοί γνώριμοι του πρωθυπουργού το ζευγάρι που τον υποδέχεται στο σπίτι του στο Γαλάτσι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γαλάτσι, Ελευσίνα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πρώτη Κατοικία,

Οκτώ μήνες πριν πάλι τα λέγανε με το ζευγάρι από το Γαλάτσι ο πρωθυπουργός για το ίδιο θέμα, όταν ο Σπύρος και η Ραφαέλα συμμετείχαν σε εκδήλωση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Αυτή η πληροφορία δεν ακούγεται στο βίντεο ή «κόπηκε» στο μοντάζ που κράτησε δύο μέρες αφού η επίσκεψη έγινε το Σάββατο.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ικστοσελίδας tanea.gr:

«Σε μετρ της επικοινωνίας αναδεικνύεται ο πρωθυπουργός που σήμερα επισκέφθηκε στο Γαλάτσι ένα νεαρό ζευγάρι (Σπύρος και η Ραφαέλα) που βρήκε νέο σπιτικό ωφελούμενο από το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Οικείος, ανθρώπινος, φιλικός, προσηνής δεν διστάζει να χτυπήσει την πόρτα δύο πολιτών για να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι τις ωφέλειες και τα προβλήματα ενός κυβερνητικού προγράμματος που δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσουν τους πολίτες και δη τους νέους και μη προνομιούχους.

Μιλάει γλυκά στις κόρες του ζευγαριού, κάθονται στον καναπέ και τα λένε.

Η τέλεια εικόνα… μόνο που από πίσω έχει πολλή δουλειά και τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η επιλογή δε των προσώπων είναι πολύ προσεγμένη εκμηδενίζοντας σχεδόν την πιθανότητα να πάει κάτι λάθος, να ακουστεί κάτι που δεν θα έπρεπε.

Είναι γνωστή η πρεμούρα στο κυβερνών κόμμα να εκμεταλλεύεται τη δύναμη της εικόνας για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, βγαίνει μπροστά για να το κάνει.

Μόνο που (και πάλι) δεν επελέγη τυχαία από το επιτελείο του πρωθυπουργού η συγκεκριμένη επίσκεψη στο νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά καθώς πριν από οκτώ μήνες ο Σπύρος και η Ραφαέλα είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της Νέα Δημοκρατίας στην Ελευσίνα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023, πήραν μέρος στη θεματική συζήτηση της Ν.Δ. για την οικονομία που έγινε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας προεκλογικά.

Στο Γαλάτσι χαλαρός και χαμογελαστός

Ο 31χρονος Σπύρος και η 29χρονη Ραφαέλα (web designer και υπάλληλος σχολικού κυλικείου, αντίστοιχα) μέχρι πρότινος νοίκιαζαν ένα μικρότερο διαμέρισμα στην ίδια περιοχή αλλά χάρη στο επιδοτούμενο από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στεγαστικό δάνειο απέκτησαν τη δική τους στέγη, ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα που διακινήθηκε από την κυβέρνηση.

Ο δρόμος του νεαρού ζευγαριού και του πρωθυπουργού έσμιξε πάλι σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους επισκέπτεται στο νέο τους σπίτι.

Χαμογελαστός και άνετος, σε ένα περιβάλλον όχι αγνώστων, ο πρωθυπουργός διαφήμισε το πρόγραμμα λέγοντας:

«Να μπορείς να καταλήγεις να πληρώνεις λιγότερα από ό,τι θα πλήρωνες για το ενοίκιο, αλλά να είναι το δικό σου σπίτι, το οποίο θα σου μείνει τελικά, αυτή ήταν νομίζω η μεγάλη καινοτομία του προγράμματος».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Σπύρο και τη Ραφαέλα να του αφηγηθούν την εμπειρία τους και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του προγράμματος «Σπίτι μου», για την περαιτέρω στήριξη των νεαρών δανειοληπτών.

Το ζευγάρι, που εξήρε το πρόγραμμα οκτώ μήνες πριν, στην Ελευσίνα, πρότεινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στο σκέλος της ιδιωτικής συμμετοχής να αυξηθεί το ανώτατο ποσό του δανείου πάνω από το υφιστάμενο πλαφόν των 150.000 ευρώ ή να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης συμπληρωματικού δανείου.

Ο Σπύρος και η Ραφαέλα πρότειναν επίσης να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία να αναρτούν τις διαθέσιμες κατοικίες οι ιδιοκτήτες, ώστε να καταστεί πιο εύκολος και πιο οικονομικός ο εντοπισμός των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα