Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάμος και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Άρχισε το «δασκάλεμα» στους βουλευτές της ΝΔ ο Σκέρτσος

Γάμος και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Άρχισε το «δασκάλεμα» στους βουλευτές της ΝΔ ο Σκέρτσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Άκης Σκέρτσος, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Θάνος Πλεύρης, Θόδωρος Καράογλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, Ομοφυλόφιλοι, Παύλος Μαρινάκης,

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας το «δασκάλεμα» στους βουλευτές της Ν.Δ. από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Επιτηρητές» στα γραφεία της οδού Πειραιώς είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και από το Μέγαρο μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος και Κύρα Κάπη.

Το θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνώσα παράταξη είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι στα «μαθήματα πειθούς» που έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι περισσότεροι από τους βουλευτές που πήγαν, δεν τα χρειάζονται, καθώς είναι αυτοί που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ρύθμισης, ενώ οι αντιδράσεις από τους διαφωνούντες εξακολουθούν, με αποκορύφωμα την σημερινή παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι φόβοι του Μαξίμου, πάντως, φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς αρκετοί από τον μεγάλο αριθμό διαφωνούντων δεν πήγαν στα γραφεία της ΝΔ για το «σεμινάριο», ενώ ακόμη και κάποιοι που επί της αρχής συμφωνούν ούτε και αυτοί πήγαν.

Για παράδειγμα ο Νικήτας Κακλαμάνης, που υπερασπίζεται την ισότητα στο γάμο, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο Mega πως δεν σκοπεύει να πάει στο σεμινάριο, γιατί το θεωρεί προσβλητικό για τον εαυτό του, και πως όποιος βουλευτής διαφωνεί, πρέπει να παραιτηθεί.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αντιπρότεινε σύγκλησης της Κ.Ο. προκειμένου να συζητηθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Σε εντελώς διαμετρική αντίθεση οι δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη στην ΕΡΤ, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοίωση» της οικογένειας, που κατά τον ίδιο «πρέπει να μείνει όπως την ξέρουμε».

Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως είπε ο κ. Καράογλου για εκείνον «είναι θέμα αρχών και αξιών. Είναι πολύ προωθημένο για τις αντιλήψεις μου».

Σχετικά άρθρα