Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρεώνουν στον Δένδια αυτά που… δεν είπε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Χρεώνουν στον Δένδια αυτά που… δεν είπε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Νίκος Δένδιας, Ομοφυλόφιλοι, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια είναι όλες τις φορές ειλικρινείς, για όσους τουλάχιστον κατανοούν την ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, επειδή ο δημοφιλέστερος υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στερείται έρποντα λόγου, υπάρχουν φορές που παρερμηνεύεται, παρεξηγείται ή, σε ό,τι αφορά τους κακοήθεις, διαστρεβλώνεται.

Η παρερμηνεία και η παρεξήγηση συγχωρούνται ως ανθρώπινες αδυναμίες.

Η διαστρέβλωση από την άλλη, επειδή πάντα είναι σκόπιμη, συνιστά κατάδηλη συκοφαντία.

Ας σταθούμε όμως στην ερμηνεία-παρερμηνεία, διότι στη χώρα αυτή περισσεύουν οι μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι δημοσιολογούντες.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» ζητήθηκε από τον Νίκο Δένδια να σχολιάσει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η προσωπική του θέση για το ζήτημα.

Ο υπουργός, με λόγο ενωτικό και μετριοπαθή όπως συνηθίζει, αυτονόητα μιλώντας, επεσήμανε πρωτίστως ότι δεν είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να διχάσει τους Έλληνες και σε ό,τι αφορά τον ίδιο αποσαφήνισε -για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις- ότι θα πει τη γνώμη του αφού έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθύμισε δε ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.

Απάντησε κάτι ακατανόητο; Απάντησε ως σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός μιας σοβαρής αστικής δημοκρατίας.

Κι ενώ αποσαφήνισε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ακολούθησε… χάος.

Σε αυτή τη χώρα, του αχαλίνωτου λαϊκισμού και της μικροκομματικής δημαγωγίας, οι φαιδροί έσπευσαν αμέσως να χρεώσουν στη μία ή την άλλη πλευρά τον Νίκο Δένδια και να του καταλογίσουν πως είτε δήθεν δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει, είτε πως θα το ψηφίσει.

Από που… συμπέραναν το ένα ή το άλλο; Η πολιτική, έλεγαν οι παλιοί, δεν είναι ποδόσφαιρο, ας το μάθουν αυτό οι νεοσοί.

Ο Νίκος Δένδιας δεν «σημαίνει» όπως ο άναξ των Δελφών, ούτε χρειάζεται τη «σύντομη ερμηνεία» του Τρεμπέλα.

Κι αφού είναι τόσο περιζήτητος ώστε να τον διεκδικούν οι «αντιμαχόμενες» πλευρές, γιατί δεν κάνουν τον ελάχιστο κόπο να περιμένουν;

Ένας πολιτικός άνδρας αποσαφηνίζει αυτό που ερωτάται κι αντί να δεχτούν την αποσαφηνισμένη τίμια και πολιτικά πολιτισμένη στάση του, ξεσαλώνουν οι οπαδοί στις κερκίδες. Και μετά αναρωτιούνται ορισμένοι γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε στα αυτονόητα.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στην εφημερίδα:

«Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, η επιδίωξή του είναι να ωριμάσει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην κοινωνία, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

»Μόνο τότε άλλωστε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει.

»Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί.

»Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της κοινωνίας, όπως δεν πρέπει να αποτελέσει και αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

»Σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει, όπως προανέφερα, η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

»Να σας υπενθυμίσω πάντως ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων».

Σχετικά άρθρα