Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεξιά ανταρσία για τον γάμο ομόφυλων – Πληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που λένε «όχι»

Δεξιά ανταρσία για τον γάμο ομόφυλων – Πληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που λένε «όχι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Νέα Δημοκρατία, Νότης Μηταράκης, Ομοφυλόφιλοι,

Οι βουλευτές της ΝΔ που μέχρι σήμερα δεν τολμούσαν να εκφράσουν τη θέση τους για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών φοβούμενοι ότι ο πρωθυπουργός θα επιβάλει κομματική πειθαρχία, κάνουν, μετά το πράσινο φως που πήραν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέλαση στα κανάλια για να δηλώσουν ότι θα καταψηφίσουν.

Μάλιστα, από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι αφού άλλος διαφωνεί με τον γάμο, άλλος με την τεκνοθεσία, άλλος ακόμα και με την υιοθεσία που προβλέπεται από το Σύνταγμα, κι άλλος με τα πάντα.

Για θέμα συνείδησης έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας δηλώνοντας ότι δεν θα απέχει αλλά θα καταψηφίσει.

«Ο πρωθυπουργός είπε την άποψή του σε ένα θέμα κοινωνικής φύσεως.

»Δεν είμαστε στρατιώτες για να μας πουν τι θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς διαφωνεί με την θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Διαφωνώ επί της αρχής, δεν θα το ψηφίσω επί της αρχής.

»Η διαφωνία μου έχει να κάνει με τον θεσμό της οικογένειας και του γάμου».

«Διαφωνώ, δεν είναι το ίδιο ο γάμος των ομόφυλων και ο γάμος των ετερόφυλων ζευγαριών», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε, κατά τη συνέντευξή του στο Open, για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε ότι αυτό προβλέπεται και σήμερα για άνδρες που δεν είναι σε σχέση ενώ μετά τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη είναι ο δεύτερος βουλευτής της ΝΔ που υποστηρίζει ότι «δεν είναι τόσα πολλά όσα νομίζουμε τα παιδιά προς υιοθεσία και υπάρχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια», πράγμα που σημαίνει ότι για τους άκρως συντηρητικούς βουλευτές της ΝΔ αυτό θα είναι το σκαιό επιχείρημα κατά και της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα υιοθεσίας.

Δεν θα απέχει από την ψηφοφορία αλλά θα καταψηφίσει ξεκαθάρισε και ο βουλευτής της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι:

«Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία.

»Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης.

»Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει είπε να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε μιλώντας στο Open, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όχι γιατί διαφωνεί με τη δυνατότητα να συνάπτουν πολιτικό γάμο αλλά γιατί διαφωνεί με τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί ακόμα και με υιοθεσία, διαδικασία η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα από το 1946.

Σχετικά άρθρα