Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριγμοί στην κυβέρνηση – Κ. Καραγκούνης: Η ψήφος μου θα είναι αρνητική για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τριγμοί στην κυβέρνηση – Κ. Καραγκούνης: Η ψήφος μου θα είναι αρνητική για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Κώστας Καραγκούνης, Νέα Δημοκρατία, Ομοφυλόφιλοι,

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είτε τεθεί κομματική πειθαρχία είτε όχι, λέγοντας κατηγορηματικά πως «η ψήφος μου θα είναι αρνητική».

Μιλώντας στην ενημερωτική και πολιτική εκπομπή του One Channel, Evening Report, με τον Μάνο Νιφλή, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός στο οικογενειακό δίκαιο και δεν μπορούν να υπάρχουν ρυθμίσεις που να το διασπούν.

«Για αυτό είμαι εναντίον σε μία τέτοια ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, που υπό μία έννοια ο γάμος θα οδηγήσει και σε τεκνοθεσία.

»Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Έχω πει πάρα πολλές φορές πως δεν είναι μόνο νομικό και πολιτικό θέμα αλλά βαθιά κοινωνικό.

»Νομίζω ότι όλες οι απόψεις των πολιτικών, των νομικών και των θεσμικών φορέων πρέπει να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο συμφέρον του παιδιού».

Ακόμη, είπε πως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τα περισσότερα ζητήματα.

«Κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει εάν θα εξειδικεύσει μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια τον γάμο, αλλά από κει και πέρα πρέπει να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών».

Σε ερώτηση αν η αποχή από την ψηφοφορία σημαίνει καταψήφιση της ρύθμισης απάντησε ότι «οι βουλευτές πρέπει να παίρνουν θέση και ότι σε περίπτωση που ήταν υπουργός θα έθετε τουλάχιστον την παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού».

Σχετικά άρθρα