Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ελλάς κρατάει κλάδο ελαίας αλλά και ξίφος

Δένδιας: Η Ελλάς κρατάει κλάδο ελαίας αλλά και ξίφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Δένδιας, τόνισε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία.

«Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στέλνουμε συνεπώς μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στο ένα της χέρι η Ελλάς κρατά κλάδο ελαίας και ότι όχι απλώς επιθυμεί, αλλά και επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό, ιδίως τους λαούς της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες», επεσήμανε ο νέος υπουργός Άμυνας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν γίνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και δήλωσε ότι είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση, κατά το δυνατόν, αυτών των θυσιών.

Σχετικά άρθρα