Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Ο Μπλίνκεν συνομίλησε με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας για το πώς να φέρουν τις χώρες τους πιο κοντά

Reuters: Ο Μπλίνκεν συνομίλησε με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας για το πώς να φέρουν τις χώρες τους πιο κοντά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λωρίδα της Γάζας, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σουηδία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία,

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε το Σάββατο 6/1 ότι συνομίλησε με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας για το πώς να φέρουν τις χώρες τους πιο κοντά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι συζήτησε στην Τουρκία για τα τελικά βήματα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τις ερχόμενες εβδομάδες.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό και τον πόλεμο στη Γάζα δήλωσε:

«Εστιάζουμε κυρίως στην αποτροπή της εξάπλωσης της σύγκρουσης στη Γάζα.

»Αναζητούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μεγιστοποιήσουμε την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

»Η Τουρκία έχει προετοιμαστεί να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις που έχει με κρίσιμους παράγοντες στην περιοχή για να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση.

»Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι χώρες στην περιοχή χρησιμοποιούν τους δεσμούς και τις σχέσεις που διατηρούν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα δούμε μια κλιμάκωση.

»Είναι πολύ σημαντικό οι Ισραηλινοί να έχουν ασφάλεια στο βόρειο τμήμα της χώρας τους.

»Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν θέλει να υπάρξει κλιμάκωση, αλλά πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα