Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Διαματάρης, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνική Ομογένεια, Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μανώλης Καπνισάκης, Νέα Δημοκρατία, Παύλος Μαρινάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Μ. Καπνισάκη, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα Documento, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2019 προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με κομιστή της πρότασης τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Διαματάρη.

Άμεση ήταν η διάψευση από μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλψσε:

«Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Και ξέρετε, δεν είναι κακό κάποιος να έχει έτσι υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά όταν αυτό συναντάται με διαρκή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και μάλιστα, αφορά τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε αυτό δεν θα έλεγα ότι είναι και ιδιαίτερα καλό, συνολικά.

»Είναι προβληματικό. Σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

»Και θα σας πω και κάτι, γιατί αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση, αλλά και γιατί πρέπει αυτά που λέμε να υπαγορεύονται από την κοινή λογική.

»Θέλει να μας πει, λοιπόν, ο κύριος Καπνισάκης και ο κύριος Κασσελάκης κατ’ επέκταση -γιατί φαντάζομαι αυτό δεν ειπώθηκε χωρίς τη συναίνεση του κυρίου Κασσελάκη- ότι ο κύριος Μητσοτάκης, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργός της χώρας, πρότεινε ένα υπουργείο άνευ περιγραφής, δηλαδή ένα οποιοδήποτε υπουργείο, άνευ συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου σε έναν άνθρωπο, ο οποίος, ήταν ένας από τους πολλούς υποστηρικτές του, με βάση την αρθρογραφία που υπήρχε τότε.

»Δηλαδή, ήρθε ο νέος τότε Πρωθυπουργός και είπε, μέσω τρίτου, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έγραφε άρθρα υπέρ του ―αυτό ισχυρίζεται ο κύριος Καπνισάκης― να πάρει ένα οποιοδήποτε υπουργείο.

»Όπως αντιλαμβάνεσθε ό,τι λέω ισχύει και προφανώς, δεν το λέω μόνο επειδή με το που το άκουσα, το θεώρησα μια πληροφορία η οποία στερείται σοβαρότητας, αλλά προφανώς, σας το λέω με πλήρη γνώση αυτών που λέω.

»Αυτό το οποίο λέει ο κύριος Καπνισάκης δεν έχει καμία, ούτε καν επαφή με την πραγματικότητα, δεν είναι δηλαδή μία αλλοίωση της πραγματικότητας ή μία παραποίησή της.

»Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αποκύημα της φαντασίας του κυρίου Κασσελάκη και του κυρίου Καπνισάκη.

»Και θα σας πω και εδώ, σε συνέχεια και της χθεσινής ανακοίνωσης του κυρίου Κασσελάκη, ότι το πιο λυπηρό, είναι ότι πολλές φορές όταν βγάζει μια ανακοίνωση μέσα από κάποιο λογαριασμό του ο κύριος Κασσελάκης, το πρώτο που κάνουμε είναι να τσεκάρουμε εάν είναι πράγματι από τον επίσημο λογαριασμό του ή από κάποιο parody account και αυτό είναι επίσης λυπηρό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον προϊστάμενο του;

Την τοποθέτηση στον ΣΚΑΪ του Παύλου μαρινάκη δεν άφησε αναπάντητη ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση τονίζει:

«Επειδή μιλά αβίαστα για “fake news” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του;

»Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως “αρθρογράφο υποστηρικτή” του κ. Μητσοτάκη.

»Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του.

»Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Αυτά αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης περί αποκυήματος φαντασίας για την αναφορά που κάνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλης Καπνισάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Documentο που κυκλοφορεί αύριο, ότι το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης προσέγγισε τον κ. Κασσελάκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε.

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν:

«Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη.

»Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε “μετά τις εθνικές εκλογές”…

»Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…».

Σχετικά άρθρα