Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θα δει τον Μπλίνκεν και «κουβαλά» μαζί του και το «μπουκέτο» με «άνθη» του ΥΠΕΞ

Ο Μητσοτάκης θα δει τον Μπλίνκεν και «κουβαλά» μαζί του και το «μπουκέτο» με «άνθη» του ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Άντονι Μπλίνκεν, Αριστοτελία Πελώνη, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου κατ’ ιδίαν συνάντηση στην οικία του στα Χανιά με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν:

♦ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης,

♦ η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου,

♦ η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα,

♦ (και τώρα το… ανέκδοτο) η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Μπλίνκεν ανυπομονεί να επισκεφθεί την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ο Άντονι Μπλίνκεν ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν», σημείωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, για την επίσκεψη στην Ελλάδα που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της περιοδείας του κ. Μπλίνκεν θα βρεθεί η προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Ο Αμερικανός υπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο και θα συζητήσει συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διάφορες πλευρές στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση της κρίσης.

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τα άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και τις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς.

Σχετικά άρθρα