Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό ο Συρίγος; Επιμένει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι «παρωχημένη» και επιτέθηκε στον Κασσελάκη

Σε πανικό ο Συρίγος; Επιμένει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι «παρωχημένη» και επιτέθηκε στον Κασσελάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Συρίγος, Νέα Δημοκρατία, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί παρωχημένης και «νεκρής» Συνθήκης της Λωζάνης προχώρησε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, παρά τον σάλο που έχει προκληθεί.

Ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιχείρησε να υποστηρίξει ότι κανείς δεν κατάλαβε τι είπε και μάλιστα έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι δεν μίλησε ο ίδιος για «αναθεώρηση» αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ειρωνευτεί τον Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε αναθεώρηση.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, επιμένοντας και προσπαθώντας να βρει σωσίβιο, υποστήριξε προκλητικά ότι οι δηλώσεις του «συνειδητά διαστρεβλώθηκαν από ένα τμήμα ακροδεξιών και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Συνεχίζοντας και προσπαθώντας να υποστηρίξει τις προκλητικές δηλώσεις του ο Άγγελος Συρίγος, υποστήριξε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι «νεκρή» και τα μόνα ενεργά κομμάτια της είναι αυτά που αναφέρονται στα σύνορα και τις μειονότητες.

Μάλιστα για να υποστηρίξει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι με τις δηλώσεις του «εκφράζω απολύτως τις εθνικές θέσεις».

Ο Άγγελος Συρίγος στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαδίδοντας ψέματα όπως κι άλλοι «πατριώτες» της δεξιάς, αλλά όταν πρόκειται για την Τουρκία αποκτά… ευελιξία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άγγελος Συρίγος είχε ταχθεί υπέρ της απόκτησης νέων F-16 από το τουρκικό καθεστώς. Ο Άγγελος Συρίγος εξελίσσεται σε… πατριωτική συνιστώσα των Τσακαλώτου-Τζανακόπουλου και της «Νέας Αριστεράς».

Σχετικά άρθρα