Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερυθρά Θάλασσα, Ναυτιλία, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Υεμένη, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Επιχείρησης Prosperity Guardian, δηλαδή Διαφύλαξη της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, στο πλαίσιο διεθνούς ναυτικής δύναμης που θα συμμετέχει στις εκεί επιχειρήσεις.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό, που συνομίλησε με τον κ. Δένδια, ο οποίος επικοινώνησε με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και τους κάλεσε να προετοιμάσουν την ελληνική αποστολή στον κόλπο του Άντεν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μια μέγιστη πρόκληση ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του κόλπου του Άντεν.

»Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από ομάδες ενόπλων, από drones και πυραύλους αποτελούν τεράστια απειλή ανθρώπινων ζωών, της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας, της παγκόσμιας οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών».

Η Αθήνα συμμετέχει έτσι στη διεθνή task force για την ασφάλεια των πλεύσεων στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις των Χούτι της Υεμένης σε διερχόμενα πλοία.

Σχετικά άρθρα