Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας σε πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι: Ελλάδα και Αίγυπτος μαζί «για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας»

Νίκος Δένδιας σε πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι: Ελλάδα και Αίγυπτος μαζί «για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Ανάκτορο Al – Ittihadiya.

Εν συνεχεία θα μεταβεί στο υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών θα συζητηθεί η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Αιγύπτου και θα ανταλλαγούν απόψεις για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον Τάφο του προέδρου Σαντάτ στο Κάιρο, όπου θα καταθέσει αντιστοίχως στέφανο.

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα γίνει δεκτός από την ΑΘΜ πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ στο Πατριαρχείο.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε σε ανάρτησή του στο «Χ» (πρώην Twitter):

«Στο πλαίσιο τη επίσημης επίσκεψής μου στην Αίγυπτο, έγινα σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο Εl-Sisi.

»Εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για την επανεκλογή του και υπογράμμισα τη σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Αιγύπτου για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας».

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο «Χ»: «Άφιξη στη φίλη χώρα της Αιγύπτου».

Σχετικά άρθρα