Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Όταν η «Οικογένεια» χάνει την εξουσία, γίνεται καθεστώς – Σκανδαλώδης τροπολογία

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Όταν η «Οικογένεια» χάνει την εξουσία, γίνεται καθεστώς – Σκανδαλώδης τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μπακογιάννης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας,

Την έντονη αντίδραση και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μετά από αυτή του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, προκάλεσε η τροπολογία με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και περνάει από τον Δήμο εξ’ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

«Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”.

»Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής!», επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης.

«Διαβάστε την ανάρτηση του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους», συνεχίζει και προσθέτει:

«Η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους «περιπάτους» με οσμή σκανδάλου.

»Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς.

»Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της».

Χάρης Δούκας: Καθεστωτική αντίληψη – Να πάρει πίσω την σκανδαλώδη τροπολογία ο Μητσοτάκης

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε νωρίτερα ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας την τροπολογία που κατέθεσε χτες το βράδυ η Κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η οποία προβλέπει ότι η εταιρεία του δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» που έτρεξε τον «μεγάλο περίπατο» της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα έργα διαλύεται, μετονομάζεται σε «Ανάπλαση ΑΕ» και πετάει έξω τη νέα Διοίκηση του δήμου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δούκα:

«Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα …έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα”.

»Περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

»Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

»Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

»Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων.

»Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020).

»Ο λόγος νομίζω είναι προφανής.

»Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

»Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει.

»Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης.

»Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

»Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

Σχετικά άρθρα