Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμφύλιος στη ΝΔ: Μετά την αντεπίθεση Σαμαρά, η Ντόρα τον κατηγόρησε για λαϊκιστή

Εμφύλιος στη ΝΔ: Μετά την αντεπίθεση Σαμαρά, η Ντόρα τον κατηγόρησε για λαϊκιστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόσφυγες,

Μετά την αντεπίθεση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τις τοποθετήσεις του στο ζήτημα της νομιμοποίησης μεταναστών, το ρόλο του υπερσπιστή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανάλεβε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μάλιστα η βουλευτής της ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα της νομιμοποίησης των μεταναστών, αλλά έθιξε και το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, αποκαλώντας -χωρίς να τον κατονομάσει- τον Αντώνη Σαμαρά λαϊκιστή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της τροπολογίας και αναφερόμενη στην «αντίθετη επιχειρηματολογία», επισήμανε την φράση του Αντ. Σαμαρά περί κινδύνου μετατροπής της χώρας σε «φάρο για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες» προκειμένου να αποσαφηνίσει πως εκείνος είναι ο αποδέκτης των λεγόμενών της.

«Δεν μας ρωτά κανένας αν θα έρθουν κι άλλοι μετανάστες» αντέτεινε και περιέγραψε τη συνεργασία με την Τουρκία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Από τη μία, προστατεύουμε τα σύνορα και από την άλλη νομιμοποιούμε όσους έχουν δικαίωμα να δουλέψουν και να βοηθήσουν την οικονομία» υποστήριξε, προχωρώντας στο εξής «βιτριολικό» σχόλιο:

«Έχω πολεμήσει όλη μου τη ζωή τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα που στερούνται της σημερινής πραγματικότητας».

Το δεύτερο «χτύπημα» της κ. Μπακογιάννη προς τον Αντ. Σαμαρά αφορούσε το δικαίωμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια τη στιγμή που ο Μεσσήνιος αντιδρά ακόμα και στη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Θύμισε πως πριν από δέκα χρόνια στο Συμβούλιο της Ευρώπης είχε καταψηφίσει σχετική πρωτοβουλία και πως η κοινή γνώμη είναι αντίθετη στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, όμως, όπως επισήμανε, έχει πλέον βιωματική εμπειρία για το τι σημαίνει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε παραδείγματα, όπως ο γονιός να μην έχει δικαίωμα να μάθει την πορεία της υγείας του παιδιού του που βρίσκεται σε ΜΕΘ ή να μην μπορούν να ακολουθηθούν οι συνηθισμένες διαδικασίες για το ζήτημα της κληρονομιάς.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «η δύναμη της δημοκρατίας είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκης θα το κάνει», στέλνοντας ένα ακόμα σαφές μήνυμα στον Αντ. Σαμαρά.

Ο Σαμαράς απαντά στον Μητσοτάκη για τους μετανάστες με το τι έλεγε ο Μαρινάκης πριν τρεις μήνες

Σχετικά άρθρα