Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαλούμ Γεωργιάδη: Αποδομεί την τροπολογία για τους μετανάστες και «πελαγοδρομεί» για Μητσοτάκη

Αλαλούμ Γεωργιάδη: Αποδομεί την τροπολογία για τους μετανάστες και «πελαγοδρομεί» για Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες,

Έχασε την ψυχραιμία του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που δίνει άδεια στους μετανάστες να εργάζονται στην Ελλάδα και την οποία καυτηρίασε ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς γιατί ούτε τον πρώην πρωθυπουργό θέλει να δυσαρεστήσει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θυμώσει.

Αυτό πάντως που είπε ξεκάθαρα ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι η προαναφερόμενη τρπολογία που έχει κάνει άνω-κάτω τη Νέα Δημοκρατία είναι επί της ουσίας μια «τρύπα στο νερό».

Όπως ο ίδιος ανέφερε : «Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Να το ξεκαθαρίσω. Δεν ισχυρίζομαι ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα λύσει το πρόβλημα των εργατικών χειρών. Μια μικρή ασπιρίνη είναι», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σκληρή πολιτική του στο μεταναστευτικό που πολλάκις έχει καταδικαστεί και από την Ευρώπη.

«Είναι άδικο, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, να εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως δήθεν οπαδός της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων.

»Η κυβέρνηση αυτή, στα τέσσερα χρόνια που είναι κυβέρνηση, έχει μειώσει δραστικά τις μεταναστευτικές ροές, έχει κλείσει τα σύνορα, με αποτέλεσμα όλη η αριστερά πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου και τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, να κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον ιθύνοντα νου των pushbacks και των καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο και αλλού.

»Είναι δυνατόν ο ίδιος πρωθυπουργός που κατηγορείται από όλη την Αριστερά της Ευρώπης, ως ο ιθύνων νους των pushbacks, να είναι ο πρωθυπουργός των ανοιχτών συνόρων;

»Είναι δυνατόν να είναι ο ίδιος άνθρωπος ταυτόχρονα και τα δύο;».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, πάντως, για να μην έρθει σε ρήξη με τον πρώην πρωθυπουργό ότι «Ασφαλώς και με προβληματίζει η δήλωση του σεβαστού σε εμένα Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και την άποψή του, όπως κι εμείς είναι λογικό να νομοθετούμε γι’ αυτό που πιστεύουμε ότι είναι προς το καλό του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Γεωργιάδης και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να συζητήσουν για τη ρύθμιση.

Σχετικά άρθρα