Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Τσούνης: «Η περιοχή βρίσκεται σε σημαντικό σταυροδρόμι για τον ενεργειακό μετασχηματισμό»

Γιώργος Τσούνης: «Η περιοχή βρίσκεται σε σημαντικό σταυροδρόμι για τον ενεργειακό μετασχηματισμό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Βαλκάνια, Βουλγαρία, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μολδαβία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης,

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ταξίδεψε στη Μολδαβία από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου, και ταξιδεύει στη Βουλγαρία από τις 11 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της συνδεσιμότητας των υποδομών κατά μήκος του διαδρόμου μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

Αυτά τα ταξίδια, καθώς και ένα προγραμματισμένο ταξίδι στη Ρουμανία στις αρχές του 2024, αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού, ευημερούντος και ασφαλούς μέλλοντος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί ουσιαστικό εταίρο σε αυτές τις προσπάθειες· Αμερικανικές εταιρείες επενδύουν ήδη εκατομμύρια δολάρια στους τομείς ενέργειας και υποδομών της Ελλάδας, επισημαίνοντας την αφοσίωση της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. στη συσπείρωση όλων των ενδιαφερόμενων προς έναν κοινό στόχο.

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της συνδεσιμότητας των υποδομών στη νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο πρεσβευτής Γ. Τσούνης.

«Αυτό το ταξίδι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για άμεση επαφή με συναδέλφους Αμερικανούς πρέσβεις, επιχειρηματικούς ηγέτες και πολιτικά πρόσωπα στη Μολδαβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

»Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κατανόησή μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να εξερευνήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών της χωρών ώστε να φωτίσουμε ακόμη περισσότερο το μέλλον της Ευρώπης».

Αυτές οι επισκέψεις αντιπροσωπεύουν μια πρακτική προσέγγιση στη διπλωματία, επισημαίνοντας τον ενεργό ρόλο των Η.Π.Α. στην προώθηση της ανάπτυξης της βιώσιμης ενέργειας, της ενεργειακής ασφάλειας και της αυξημένης συνδεσιμότητας στην περιοχή.

«Η περιοχή βρίσκεται σε σημαντικό σταυροδρόμι για τον ενεργειακό μετασχηματισμό, και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες που αποτελούν βασικό εταίρο σε αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα.

«Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο, ασφαλές και ευημερούν μέλλον για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή.

»Οι Η.Π.Α. παραμένουν δεσμευμένες στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν καθαρότερες πηγές ενέργειας, βελτιώνουν τις εμπορικές σχέσεις και σχέσεις ασφάλειας, και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα