Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπροστά στον Τσίπρα ο Ερντογάν μίλησε για «μουσουλμανική» μειονότητα – Μπροστά στον Μητσοτάκη είπε «τουρκική»

Μπροστά στον Τσίπρα ο Ερντογάν μίλησε για «μουσουλμανική» μειονότητα – Μπροστά στον Μητσοτάκη είπε «τουρκική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,

Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 2017 όταν ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλήσει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδόν σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία αναγνωρίζει η Ελλάδα (υποτίθεται και η Τουρκία αφού την υπέγραψε), και να πει ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι «τουρκική».

«Στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης.

»Και πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες καινούργιες σκέψεις και σκέψεις σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης» είχε αναφέρει τότε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ωστόσο, 6 χρόνια μετά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας αυτή τη φορά για «τουρκική» μειονότητα.

«Ευχή μας είναι να επιλύσουμε τα κοινά προβλήματα.

»Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτά αρκούν για να διαχωρίσουμε πολύ ξεκάθαρα την πατριωτική αριστερά από τους πατριδοκάπηλους κοτζαμπάσηδες της δεξιάς και τους συνεργάτες τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη.

Διαβάστε περισσότερα…

Σχετικά άρθρα