Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έβαλε «φερετζέ» φίλου και είπε στη Σακελλαροπούλου «να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο»

Ο Ερντογάν έβαλε «φερετζέ» φίλου και είπε στη Σακελλαροπούλου «να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Βίντεο, Προεδρικό Μέγαρο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε στις 11.30 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου τον καλοσώρισε στην Αθήνα και εκείνος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο η κα Σακελλαροπούλου, δήλωσε:

«Τα τραγικά συμβάντα που έζησαν οι χώρες μας φέτος έγιναν αφορμή για να αποδειχθεί ξανά ότι το αίσθημα αλλυλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς».

«Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εάν αναλογιστούμε το τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δύο λαών μας αλλά και της ευρύτερη περιοχής» τόνισε η κα Σακελλαροπούλου

«Με τη συνεδρίαση του 5ου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας ξεκινά μια νέα εποχή, να μιλήσουμε βλέποντας τα γεμάτο μέρος του ποτηριού», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 10.30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Πιστεύω ότι η αυτή η Σύνοδος θα αποτελέσει ευκαιρία για την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε εδώ με ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και ότι οι υπουργοί των δυο χωρών θα κάνουν επικοδομητικές συναντήσεις και συμφωνίες με τους ομολόγους τους.

«Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα.

»Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς.

»Βάζοντας τις απαραίτητες υπογραφές θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο.

»Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» τόνισε.

Σχετικά άρθρα