Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Γκάνα

Ο Νίκος Δένδιας με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Γκάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκάνα, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γκάνα, για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Περιφερειακής Ολοκλήρωσης της Γκάνας, Shirley Botchwey.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίσθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γκάνας και η προσήλωσή των δύο κρατών στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γκάνας, Dominic Nitiwul.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η κοινή θέληση για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την υπογραφή Μνημονίου για τη συνεργασία στη στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στη Γκάνα και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Jean Pierre Lacroix, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, με τον οποίο συζητήθηκε η σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών και η ανάδειξη της σημασίας της.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση επίσης τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Προηγουμένως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Tema της Γκάνας.

Σχετικά άρθρα