Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπαδημούλης θα εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους «11» της Αχτσιόγλου

Ο Παπαδημούλης θα εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους «11» της Αχτσιόγλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στέφανος Κασσελάκης,

Στο πλευρό της ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και δημιούργησαν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όνομα της οποίας θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα 4/12, τάχθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι θα εκπροσωπήσει την ομάδα των 11 στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμά του και άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημούλης άσκησε σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων.

«Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα

»Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», επεσήμανε.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

»Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε:

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία.

»Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος».

Σχετικά άρθρα