Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 51,6% δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Το 51,6% δεν θέλει πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Οι Έλληνες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο.

Στη νέα έρευνα της εταιρείας Metrisi, το 51,6% διαφωνεί με τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που το 39,8% τάσσεται υπέρ τις προσφυγής στις κάλπες. Την ίδια ώρα, το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά επιτακτικά τις πρόωρες εκλογές, διαφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54,8% πιστεύει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την ύφεση, ενώ το 54,20% εκτιμά πως η κατάσταση στη χώρα ήταν χειρότερη πριν από ένα χρόνο και το 42,90% αισιοδοξεί ότι θα είναι καλύτερη σε ένα χρόνο από σήμερα.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, όμως η ΝΔ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψαλίδα στο 3,1%. Οπως καταγράφει η δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 27,2% έναντι 24,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%.

Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη εμφανίζουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφει 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται στο 14,9%.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με διαφορά 6,7% (39,9% έναντι 33,2%), ενώ επίσης προηγείται του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως ο καταλληλότερος για να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα (46,7% έναντι 27% του κ. Τσίπρα) όσο και για να προασπίσει τη χώρα από τις «κερδοσκοπικές επιθέσεις» στην πορεία εξόδου από την ύφεση (45,9% έναντι 24,5% αντίστοιχα).

Επίσης, η Ν.Δ. θεωρείται καταλληλότερη από το 33,6% των ερωτηθέντων για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26,4% αλλά και το κόμμα που έχει «ισχυρή ομάδα» για τη διακυβέρνηση της χώρας (29,2% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Σχετικά άρθρα