Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπίστης της ήττας και του Σημίτη έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλει να διαμορφώσει «ευρύτερο κόμμα»

Ο Μπίστης της ήττας και του Σημίτη έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλει να διαμορφώσει «ευρύτερο κόμμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Μπίστης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δεν μας ενδιαφέρει να διαμορφώσουμε έναν φορέα από θραύσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος μας είναι για κάτι πολύ ευρύτερο» δήλωσε στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και στην εκπομπή On Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο ο Νίκος Μπίστης, ένα από τα στελέχη που ανακοίνωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα μετά το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον υπό διαμόρφωση νέο φορέα, ο κ. Μπίστης τόνισε πως στόχος είναι να διαμορφωθεί «ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, που να έχει μία μεγάλη δόση οικολογίας και φεμινισμού και ταυτόχρονα να ανακτήσει τον κεντρικό ρόλο μέσα στη δημοκρατική παράταξη, να προωθήσει τον συνασπισμό Αριστεράς -Κεντροαριστεράς για να διεκδικήσει την εξουσία».

«Αυτό που θα διαμορφώσουμε στην πορεία είναι ένα κόμμα εξουσίας, πράγμα που δεν μπορεί πια να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό καταγράφεται καθημερινά» είπε.

Πρώτος σταθμός οι ευρωεκλογές

Ερωτηθείς αν ο νέος φορέας θα κατέβει στις ευρωεκλογές ο κ. Μπίστης απάντησε:

«Είναι προφανές από τη στιγμή που θα διαμορφώσουμε αυτό το σχήμα και από τη στιγμή που αυτό το σχήμα θα μπορεί να κάνει και ευρύτερες συνεργασίες οι ευρωεκλογές θα είναι ένας πρώτος σταθμός».

«Ευρύτερες συνεργασίες»

Σχετικά με ποιους μπορεί να περιλαμβάνουν αυτές οι συνεργασίες παρέπεμψε σε σχήματα που διαμορφώνονται όπως το πράσινο αριστερό κόμμα που προανήγγειλε ο Π. Κόκκαλης, αλλά και σε «συσπειρώσεις διανοουμένων».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει επαφή με υπάρχοντα κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ ή η Πλεύση Ελευθερίας ο κ. Μπίστης απάντησε πως «με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση εδώ και καιρό».

«Είναι μία πονεμένη υπόθεση, πέρασε από πολλά κύματα.

»Νομίζω ότι βεβαίως είναι μέσα στην οπτική μας, το τι θα γίνει με αυτό τον χώρο που είναι ο ευρύτερος χώρος της Κεντροαριστερας. Αλλά εκεί περιοριζόμαστε» είπε.

«Η γραμμή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλά κοινά σημεία με την Αριστερά»

Σχετικά με τους λόγους της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπίστης επισήμανε πως εδώ και πολύ καιρό είχε διαφανεί πως ήταν ασύμβατες οι πορείες της ηγεσίας με τα στελέχη που αποχώρησαν.

«H γραμμή που η νέα ηγεσία χαράσσει –όχι μόνο ο κ. Κασσελάκης αλλά και η ομάδα που τον περιβάλλει– είναι μία γραμμή που δεν έχει πολλά κοινά σημεία με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

»Είναι κάτι τελείως διαφορετικό» παρατήρησε.

Σημείωσε ακόμη πως «η αρχική πρόθεση ήταν να βρούμε κοινά σημεία, να δώσουμε χρόνο και μία δυνατότητα να διορθωθούν προβλήματα που ήταν εμφανή από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο και στην πολιτική του νέου προέδρου».

«Νομίζω ότι σιγά σιγά και το ευρύτερο κοινό, ακόμη και οι ψηφοφόροι του Στέφανου Κασσελάκη κατανόησαν ότι αυτό είναι αδύνατο.

»Και η αντιπολιτευτική πολιτική του κόμματος απέναντι στη Ν.Δ. είναι ασθενής, αυτό είναι το κύριο κενό που θέλουμε να καλύψουμε» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα