Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίγο πριν φύγει κάνει τον «καλό» ο ηττημένος Μπακογιάννης – Μειώνει τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα

Λίγο πριν φύγει κάνει τον «καλό» ο ηττημένος Μπακογιάννης – Μειώνει τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Δημοτικά Τέλη, Κώστας Μπακογιάννης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας,

Σε μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, όπως αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έχασε τις εκλογές και στις 31 Δεκεμβρίου εγκαταλείπει τον δημαρχιακό θώκο και δήμαρχος αναλαμβάνει ο Χάρης Δούκας.

«Κάναμε τη δέσμευσή μας πράξη, επιστρέφοντας στους δημότες τη σωστή διαχείριση των οικονομικών», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε:

«Πέρυσι μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%. Το ίδιο κάνουμε και φέτος, δίνοντας ακόμη μια σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

»Δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη περικοπή στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και η επίτευξή της πιστοποιεί ότι δουλεύουμε, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους τους Αθηναίους».

Η εισήγηση προβλέπει μείωση του οικιακού συντελεστή στο 1,40 ευρώ/ΤΜ ετησίως και ως προς τους συντελεστές λοιπών χώρων (επαγγελματικών), τη μείωση για δραστηριότητες λιανικού εμπορίου πλην τροφίμων κ.λπ. σε 4,97 ευρώ/TM ετησίως, τη μείωση για χώρους με δραστηριότητες παρεχόμενων υπηρεσιών πλην χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κ.λ.π. σε 4,75 ευρώ/TM ετησίως, τη μείωση για τις λοιπές επαγγελματικές δραστηριότητες του συντελεστή σε 5,58 ευρώ/TM.

Προφανώς και ο Κώστας Μπακογιαννης δεν έπεισε κατά τη διάρκεια της θητείας του τους Αθηναίους με τα πεπραγμένα τους και τον «μαύρισαν».

Σχετικά άρθρα